'Aston Villa aast op Barça-huurdeal met optie tot koop van 25 miljoen'

'Aston Villa aast op Barça-huurdeal met optie tot koop van 25 miljoen'

29-06-2023 23:01

Aston Villa overweegt bij FC Barcelona een officieel bod op Ferran Torres uit te brengen. The Villans hopen de Catalanen te overtuigen met een huurconstructie.

Torres geniet op dit moment van zijn vakantie en keert op 10 juli weer terug op het trainingsveld. Intussen is het niet stil rondom zijn persoon. Villa wil de Spaanse buitenspeler graag voor een seizoen huren, meldt Mundo Deportivo. De Engelse club heeft concrete plannen en wil een optie tot koop van 25 miljoen euro bedingen in de deal. Barcelona is bekend met de interesse van Villa, maar tot op heden niet happig op een overeenstemming.

Barça moet ruimte maken in het salarishuis, waardoor verhuren in principe geen optie is. Wel is er ruimte voor onderhandeling. Een definitieve transfer voor een hoger bedrag zet de Catalanen aan het denken, klinkt het. Torres blijft naar verluidt het liefst bij Barcelona, maar beseft dat hij een leeftijd heeft waarop het belangrijk is dat hij frequent aan spelen toekomt.

Het afgelopen seizoen kwam hij tot 33 La Liga-optredens, waarvan negentien als invaller. Torres maakte in zijn debuutseizoen bij Barcelona vier competitiedoelpunten.