'West Ham gaat voor 116 miljoen euro overstag en bereikt akkoord voor Rice'

'West Ham gaat voor 116 miljoen euro overstag en bereikt akkoord voor Rice'

28-06-2023 20:35
4

West Ham United heeft het laatste bod van Arsenal op Declan Rice geaccepteerd. Dat melden verschillende Engelse media, waaronder The Athletic. Het zou gaan om een bedrag van 100 miljoen pond, omgerekend 116,8 miljoen euro. Hiermee wordt Rice de duurste Engelse speler aller tijden.

De soap rond Rice is al een flinke tijd bezig, maar het lijkt erop dat er nu echt een akkoord is bereikt. Bovenop de 116 miljoen euro is er ook nog een bedrag van een kleine zes miljoen euro aan bonussen overeengekomen. Op dit moment zijn de clubs nog aan het onderhandelen over de bijkomende voorwaarden, maar de verwachting is dat de deal snel rond zal komen, nadat Arsenal het groene licht krijgt van de financiële afdeling.

Rice wordt daarmee naar alle waarschijnlijkheid één van de drie belangrijkste aankopen van Arsenal deze zomer. Kai Havertz van Chelsea en Jurriën Timber van Ajax zijn de andere aanwinsten. Arsenal is al lang bezig met de komst van Rice en diende al meerdere biedingen in. Manchester City probeerde de deal nog te kapen, maar nadat ook hun bod werd afgewezen trok de kampioen van afgelopen seizoen zich terug.