'Man City staakt strijd: Arsenal heeft vrij spel voor grootste PL-transfer ooit'

'Man City staakt strijd: Arsenal heeft vrij spel voor grootste PL-transfer ooit'

28-06-2023 12:11

Manchester City heeft zich teruggetrokken in de strijd om de handtekening van West Ham United-middenvelder Declan Rice, melden diverse Engelse media. The Citizens gaan niet mee in het financiële geweld van Arsenal.

Arsenal heeft een derde bod, ter waarde van een vast bedrag van omgerekend 116 miljoen euro en zes miljoen euro aan bonussen, uitgebracht op Rice. Dat bod is ook City ter ore gekomen. De landskampioen van Engeland bood afgelopen dinsdag 104 miljoen euro op de middenvelder. Dat bod werd afgewezen en City heeft geen plannen om meer geld te betalen voor Rice.

Dat betekent dat Arsenal vrij spel heeft. West Ham stelt zich in de onderhandelingen met The Gunners keihard op. Het laatste bod van bij elkaar 122 miljoen euro is naar verluidt afgewezen, omdat West Ham niet tevreden is over de betalingstermijnen waarbinnen Arsenal de transfersom wil overmaken. De onderhandelingen gaan door, terwijl Rice er persoonlijk bijna uit is met Arsenal. 

Op dit moment is Jack Grealish, die Aston Villa voor om en nabij 117 miljoen euro verruilde voor City, de duurste transfer binnen de Premier League. Rice kan dit record overnemen van zijn landgenoot. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!