VP's lessen uit België-Georgië: Twee gezichten, maar lot nog in eigen handen

VP's lessen uit België-Georgië: Twee gezichten, maar lot nog in eigen handen

24-06-2023 22:30 Laatste update: 27-06-2023 17:37
14

De Jonge Rode Duivels gaven op het EK U21 een dubbele voorsprong uit handen tegen Georgië. Wat moet je onthouden na het 2-2 gelijkspel tegen het gastland? VoetbalPrimeur.be praat je bij. 

De Cuyper klopt op de deur
Dat Maxim De Cuyper offensief een meerwaarde kan zijn, moet je ze bij Westerlo niet meer vertellen. Op huurbasis groeide de linkerflankspeler de voorbije twee seizoenen door in de stille Kempen. Volgend seizoen hoopt De Cuyper door te breken bij Club Brugge. Als dat lukt, zal hij zich nog nadrukkelijker in de kijker spelen bij Domenico Tedesco. De bondscoach selecteert niet veel jongens van de Jupiler Pro League, maar de linkerflank bij de Belgen is momenteel nog een openstaande vacature. Met een goal en een assist tegen Georgië zette De Cuyper zaterdag zijn sollicitatie kracht bij.

Weer wedstrijd met twee gezichten
Tegen Jong Oranje speelden de Belgische beloften geen al te beste eerste helft. Na de pauze kwamen de Belgen een pak beter voor de dag. Ook tegen Georgië kregen we een duel met twee gezichten te zien. Bij de rust stonden de Belgen 0-2 voor na een soevereine prestatie. De match had gespeeld moeten zijn, maar na de rust gaven de troepen van Jacky Mathijssen alles uit handen. Dit had nooit mogen gebeuren. Een harde les voor onze jonkies.

Dure misser De Ketelaere
Wat de Belgen na de rust lieten zien, was onvoldoende. Toch was er de kans om het af te maken. Charles De Ketelaere verscheen alleen voor doel, maar de afwerking liet te wensen over. Het is het verhaal van CDK van dit seizoen. Aan inzet geen gebrek, maar de afwerking liet het helaas te vaak afweten.

Samen sta je sterk
Terwijl er bij de Jonge Duivels na de pauze steeds meer ruimte tussen de linies kwam, stonden de Georgiërs wel samen als één blok. Dat had vooral te maken met de status van thuisploeg. In tegenstelling tot zowat alle andere wedstrijden op dit EK zat het stadion nu vol met tienduizenden supporters. Die stuwden hun helden in het tweede bedrijf uitzinnig naar voren. Georgië lijkt op haar eerste grote eindtoernooi (A-ploeg meegerekend) op weg naar de kwartfinales.  

Lot in eigen handen
De jonge Rode Duivels lieten het na om een gouden zaak te doen in de stand. Gelukkig kan plaatsing voor de kwartfinales mathematisch nog. Op de slotspeeldag nemen de Belgen het op tegen Portugal. Bij winst is plaatsing een feit, bij een nederlaag mag er afscheid genomen worden van het toernooi. Bij een gelijkspel tegen Portugal is België afhankelijk van het resultaat in Nederland – Georgië.