Mathijssen over duel op EK met Georgië: Vijandige sfeer? Daarom zijn we blij”

Mathijssen over duel op EK met Georgië: "Vijandige sfeer? Daarom zijn we blij”

24-06-2023 12:34

Zaterdag trekken de Belgische beloften naar De Dinamo Arena in Tbilisi. De jonge Rode Duivels nemen het op tegen het gastland Georgië op de tweede speeldag van het EURO U21. Jacky Mathijssen gaat in gesprek met de pers.

Het wordt hoe dan ook een uitdaging voor de beloften. Zaterdag spelen ze voor een Georgisch publiek van naar verwachting 50.000 toeschouwers. "De vijandige sfeer? Dat is een van de redenen waarom we blij zijn dat we aan dit toernooi kunnen deelnemen met het jonge talent dat we hebben", zegt Mathijssen, geciteerd door RTBF. "Ze kunnen hier voor 50.000 toeschouwers bewijzen dat ze klaar zijn om een geweldige prestatie neer te zetten."

De Georgiërs kwamen van een achterstand om de getalenteerde Portugezen te verslaan, een resultaat dat Mathijssen niet had verwacht. "We wisten hoe goed de Georgiërs waren, maar ik was verrast door het resultaat tegen Portugal. We wisten dat de Georgiërs geen doetjes waren, ook al dachten veel mensen dat ze de minsten waren.”

Mathijsen kijkt uit naar de partij, waarin de beloften een uitstekende zaak kunnen doen met het zicht op een kwartfinale. “Maar deze wedstrijd is nog steeds een grote kans om een goed resultaat te behalen. We kunnen een grote stap zetten richting de tweede ronde," zei een positieve Mathijssen.