'Anderlecht praat met topschutter van Beveren als alternatief voor Dolberg'

'Anderlecht praat met topschutter van Beveren als alternatief voor Dolberg'

24-06-2023 11:09
26

RSC Anderlecht is hardnekkig op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. De gesprekken rond Kasper Dolberg (OGC Nice) blijven aanslepen, maar Jesper Fredberg heeft meerdere ijzers in het vuur. Hij denkt namelijk ook aan SK Beveren om Thierno Barry.

De twintigjarige Fransman ontplofte in zijn eerste seizoen in de Challenger Pro League helemaal. Zowel in de reguliere competitie (veertien rozen) als tijdens de Promotie Play-Off (zes) kroonde Barry zich tot topschutter van de reeks. Zijn twintig doelpunten in totaal brachten Beveren tot op een zucht van de promotie, maar uiteindelijk trok RWDM aan het langste eind.

Dat neemt niet weg dat Barry zich onderscheiden heeft, in die mate zelfs dat Anderlecht erg geïnteresseerd is. Er zouden volgens Het Laatste Nieuws nog geen gesprekken aan de gang zijn, maar die zouden er wel kunnen komen. De sleutel lijkt in eerste instantie bij het dossier-Dolberg te liggen. Fredberg zou zijn landgenoot er graag bij hebben, maar die zijn looneisen zijn niet mis en bovendien verlangt Nice voorlopig (te) veel geld.

Overigens moest Barry zijn topschutterstitel na de reguliere fase in de Challenger Pro League delen met ... Lucas Stassin van de RSCA Futures. De jongeling zette de netten eveneens veertien keer bol. Toch lijkt Anderlecht niet volledig in zijn toekomst te geloven. KVC Westerlo aast nadrukkelijk op Stassin, al speelt paars-wit het spel hard in de onderhandelingen.