Mathijssen springt in de bres voor De Ketelaere: “Staan hier allemaal samen”

Mathijssen springt in de bres voor De Ketelaere: “Staan hier allemaal samen”

23-06-2023 19:32
1

Jacky Mathijssen, de bondscoach van de Belgische Beloften springt in de bres voor Charles De Ketelaere. De Ketelaere was aanvoerder tegen Jong Oranje en speelde een prima match. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel, en zowel Mathijssen als De Ketelaere stonden de pers te woord.

De Ketelaere vertelde dat hij zich als individu richt op de teamprestatie bij de Belgische Beloften. Mathijssen wilde daarop inhaken, volgens de bondscoach getuigde dit van veel klasse. “Ik hoor hier daarnet een jongen met zijn status zeggen dat er een andere speler achterna is gekomen die hem komt aflossen, dat vind ik op zich al chapeau als aanvoerder. Ik moet ook zeggen dat hij hier de afgelopen week met de ploeg zowel op als naast het veld als een echte teamleider heeft gefungeerd”, citeert Het Laatste Nieuws Mathijssen.

Mathijssen gaat verder ook nog in op een eerdere vraag van een journalist ter aanleiding van de doelpuntdroogte van De Ketelaere. De journalist deelde de theorie van de ketchupfles. Dat zou inhouden dat wanneer er één goal komt, er velen zullen volgen voor De Ketelaere. “Niemand in mijn team wordt afgerekend op kansen, doelpunten, assists, tegengoals... Nee. Wij staan hier allemaal samen, binnen een bepaald kader en met een plan. En die ketchupfles? Vroeg of laat valt die dop er niet gewoon af, maar dan valt die fles gewoon kapot en is hij in één keer leeg”, besluit bondscoach Mathijssen.