UPDATE: 'Antwerp dicht bij overgang Ilenikhena (16) voor meer dan 6 miljoen euro'

UPDATE: 'Antwerp dicht bij overgang Ilenikhena (16) voor meer dan 6 miljoen euro'

20-06-2023 21:38 Laatste update: 23-06-2023 07:55
12

Kampioen Royal Antwerp FC heeft vergevorderde interesse in George Ilenikhena, meldt transferexpert Sacha Tavolieri. De pas zestienjarige spits staat nu nog onder contract bij het Franse Amiens waarvoor hij uitkwam in de 2e Franse Ligue. Volgens Tavolieri is het slechts een kwestie van tijd voordat het officieel wordt gemaakt.

Tavolieri meldt dat Joachim Vercaigne, de head of scouting van Antwerp FC, de pas 16-jarige Ilenikhena heeft ontdekt en dat Marc Overmars zijn goedkeuring al heeft gegeven. De transfer is al in een dusdanig ver stadium dat de speler al voorgesteld kan worden bij Antwerp.

Ilenikhena heeft de Franse nationaliteit maar is in Nigeria geboren. Hij speelde tot dusver 27 wedstrijden namens Amiens en wist daarin acht keer te scoren.

Update: Antwerp zou doortastender zijn geweest dan Juventus en dicht bij het aantrekken van Ilenikhena zijn voor meer dan 6 miljoen euro. Het is de bedoeling dat de aanvaller als reserve voor Vincent Janssen wordt ingezet en op een gegeven moment de concurrentie met de Nederlandse aanvaller aan gaat. Dat meldt Het Laatste Nieuws