Broos wint knap met Zuid-Afrika van Marokko tijdens Afrika cup-kwalificatie

Broos wint knap met Zuid-Afrika van Marokko tijdens Afrika cup-kwalificatie

18-06-2023 18:26
1

Hugo Broos, de bondscoach van Zuid-Afrika heeft voor een stunt gezorgd in de laatste kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup. Zuid-Afrika wist namelijk met 2-1 te winnen tegen het sterke Marokko, dat vierde eindigde op het laatste WK in Qatar.

Bondscoach Broos en Zuid-Afrika waren al zeker van deelname aan de Afrika Cup van volgend jaar. Ook Marokko had zichzelf al veilig gespeeld, toch verscheen Marokko op volle sterkte aan de aftrap in Johannesburg. De wedstrijd eindigde in 2-1 door een eigen doelpunt van Munir namens Marokko en een doelpunt van Zakhele Lepasa.

Bij Marokko was het Hakim Ziyech die voor de aansluitingstreffer tekende, maar dit bleek niet voldoende, Zuid-Afrika ging er met de winst van door. Er stonden aardig wat bekende namen op het veld. Tarik Tissoudali (KAA Gent) viel in bij Marokko, Anass Zaroury is half Belg en voetbalt bij Burnley, kwam ook in het veld bij Marokko.

Ismaël Kandouss (Union SG) bleef de hele wedstrijd op de bank bij Marokko. Bij Zuid-Afrika stond Percy Tau in de basis. De Zuid-Afrikaan heeft een verleden bij Union SG, Club Brugge en bij RSC Anderlecht.