Tielemans over gesprekken Aston Villa: “Coach geeft me al zijn vertrouwen”

Tielemans over gesprekken Aston Villa: “Coach geeft me al zijn vertrouwen”

15-06-2023 11:13

Youri Tielemans blijft ook volgend seizoen actief in de Premier League. Aston Villa maakte zaterdagavond bekend een akkoord te hebben bereikt met de 26-jarige middenvelder van de Rode Duivels. Tielemans sprak over zijn transfer met RTL.

De Rode Duivel mag zich vanaf 1 juli officieel een speler van Aston Villa noemen. Tielemans speelde sinds 2019 bij Leicester City. Hij was een van de sterkhouders in de ploeg van Brendan Rodgers, maar afgelopen seizoen zakte Leicester City naar The Championship. Het contract van Tielemans liep af en de middenvelder koos voor de ploeg van Leander Dendoncker

Youri Tielemans sprak voor het eerst met RTL over de transfer. "Waarom Aston Villa? Er lag een heel goed project op tafel. De coach sprak met me en ik had ook gesprekken met de club. Het project heeft me echt overtuigd. Aston Villa is een grote club in Engeland en ik voel dat ze de ambitie hebben om nog te groeien.”

“Daarom wilde ik voor hen kiezen. Ik denk dat we al een geweldig team hebben. Het zou echt goed zijn om dit project een goede start te geven," zei de Rode Duivel. "De coach heeft me al zijn vertrouwen gegeven en me verteld waar hij me ziet spelen. Ik ben ervan overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Ik word herenigd met Leander Dendoncker, die ik al heel lang ken. Een vertrouwd iemand zien zal me helpen integreren.”