Transfer lijkt rond: 'Simons vindt een akkoord met Westerlo'

Transfer lijkt rond: 'Simons vindt een akkoord met Westerlo'

8 mei - 07:18 Laatste update: 16 mei - 00:12
22

Timmy Simons, de hoofdtrainer van Dender, geniet serieuze interesse van KVC Westerlo. De Kemphanen willen dat de voormalige Rode Duivel de nieuwe hoofdtrainer wordt voor het aankomende Jupiler Pro League-seizoen, weet Het Nieuwsblad. 

Er moet nu door Westerlo een overeenkomst gevonden worden met Dender. Simons ligt daar nog tot 2025 onder contract. De hoofdtrainer staat open voor een overgang naar Westerlo. Dit komt vooral doordat Westerlo de middelen en de ambitie heeft om zich te tonen in de Jupiler Pro League.

Simons wist dit seizoen indruk te maken bij Dender. Dender wist te promoveren uit de Challenger Pro League. De ploeg behaalde de tweede plaats waardoor directe promotie een feit was. Na 30 matchen wist Dender 54 punten te behalen, twee minder dan kampioen Beerschot.

De interesse in Simons betekent ook dat Westerlo niet verder wil met de huidige interim-trainer Bart Goor, die net als Simons de nodige interlands met De Rode Duivels op zijn naam heeft staan. Westerlo staat op dit moment zesde in de Europe Play-Offs. De Kemphanen wisten nog geen match te winnen in de Play-Offs.

Update: Volgens Sacha Tavolieri is de deal rond. Simons wordt de nieuwe trainer van KVC Westerlo. De huidige trainer van Dender gaat een contract tekenen van twee seizoenen bij Westerlo. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.