Tavolieri: 'Na Leicester mengt ook Swansea zich in strijd om Hoefkens'

Tavolieri: 'Na Leicester mengt ook Swansea zich in strijd om Hoefkens'

12-06-2023 23:08

Sinds zijn ontslag bij Club Brugge zit Carl Hoefkens zonder werk. Daar zou deze zomer wel eens verandering in kunnen komen. Volgens Sacha Tavolieri is onze landgenoot over het Kanaal bijzonder gegeerd, want hij maakt melding van een tweede Britse club met interesse.

Eerder stuurde de Waalse journalist al het nieuws de wereld in dat Leicester City aan Hoefkens zou denken. The Foxes degradeerden na een tegenvallende jaargang uit de Premier League en willen een trapje lager herbeginnen met een propere lei. Nu zou ook Swansea City zich in de strijd gestort hebben, meldt Tavolieri. De club uit Wales eindigde afgelopen seizoen als tiende in de Championship.

Zowel Leicester als Swansea zouden Hoefkens 'concreet benaderd' hebben, wat erop wijst dat de gewezen Club-coach wel degelijk goed in de markt ligt. Het ziet er dan ook naar uit dat hij spoedig zal beslissen waar zijn toekomst heen leidt. Bij Club Brugge kreeg Hoefkens vorige zomer zijn kans als hoofdcoach, nadat hij voordien indruk had gemaakt als rechterhand. Ondanks een historische kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League werd hij halverwege het seizoen de deur gewezen.