Ngonge houdt Hellas in Serie A met twee treffers in zeldzaam barrageduel

11-06-2023 22:38
5

Hellas Verona speelt ook komend seizoen in de Italiaanse Serie A. Dat geldt niet voor Spezia, dat in een bijzonder barrageduel ten onder ging met 1-3. Cyril Ngonge kroonde zich tot grote held van de 'bezoekers' met twee doelpunten.

Voor het eerst sinds 2005 stond er nog eens een beslissende barragewedstrijd geprogrammeerd om de derde daler in de Serie A te bepalen. Sampdoria en Cremonese waren al zeker van een ticketje richting Serie B, maar Spezia en Hellas eindigden allebei op 31 punten. Opvallend: ondanks een verschil in het aantal gewonnen wedstrijden én het doelpuntensaldo kwam er toch een allesbepalende onderlinge confrontatie. Dat duel vond overigens plaats op neutrale grond, in het Mapei Stadium van Sassuolo.

Daar gingen beide ploegen elkaar met open vizier te lijf, want alle vier de doelpunten vielen in de eerste helft. Na amper vijf minuten zette Marco Faraoni de traditieclub uit Verona al in een zetel, maar nog voor het kwartier had Ethan Ampadu al gelijk gemaakt. Nadien voelde Ngonge zijn moment gekomen. Eerst maakte hij de 1-2 op pass van Milan Duric. Even later trapte hij met een gelukje ook de 1-3 binnen. In de tweede helft verdedigde Hellas die voorsprong met verve.

Voor Ngonge heeft zijn eerste half jaar in Verona dus meteen een prachtig einde gekregen. De ex-spits van Club Brugge kwam over van FC Groningen en was ook de voorbije maanden al bepalend voor zijn Italiaanse werkgever. In het reguliere seizoen had hij al drie keer gescoord. Bovendien leverden die doelpunten telkens cruciale punten op.