'Hazard (32) laat zijn compensatie vallen en kan nog naar Canada'

'Hazard (32) laat zijn compensatie vallen en kan nog naar Canada'

06-06-2023 11:44
10

Eden Hazard overweegt op 32-jarige leeftijd zijn schoenen aan de wilgen te hangen. De ex-Rode Duivel liet zijn contract na vier teleurstellende jaren bij Real Madrid ontbinden. Ook een transfer naar Canada is nog een optie. 

Hazard nam afgelopen weekend afscheid van Real, waar hij in vier jaar tot 76 officiële wedstrijden, zeven goals en twaalf assists kwam. Volgens Marca is Hazard als een 'heer' vertrokken. Hij was bereid om zonder financiële compensatie - Hazard lag nog tot medio 2024 vast bij Real - weg te gaan, maar dat stond De Koninklijke niet toe. Hij beseft dat zijn periode in Spanje een teleurstelling is geweest en verlangde daarom geen geld mee te krijgen bij zijn contractontbinding.

Volgens hetzelfde medium denkt Hazard aan het beëindigen van zijn loopbaan. De aanvaller kan zijn carrière ook nieuw leven inblazen in de MLS. Naar verluidt hengelt Vancouver Whitecaps FC naar de handtekening van Hazard. De komende periode neemt Hazard om na te denken over zijn besluit.

Hazard beleefde zijn hoogtijdagen bij Chelsea, waar hij tussen 2012 en 2019 onder contract stond. In 2019 verruilde hij The Blues voor 115 miljoen euro voor Real.