Vanhaezebrouck: 'Club Brugge is groot, KRC Genk is geen grote club'

Vanhaezebrouck: 'Club Brugge is groot, KRC Genk is geen grote club'

03-06-2023 20:21
55

Bij KRC Genk maakt men op de laatste speeldag nog kans op de titel. Als het die prijs niet pakt, wil voorzitter Peter Croonen echter niet spreken van een mislukt seizoen. Hein Vanhaezebrouck en Marc Degryse begrijpen maar weinig van die uitspraak.

"Op basis van wat Genk dit seizoen gepresteerd heeft, wil je toch de titel", begint Degryse in Het Laatste Nieuws. "Komaan, zeg. En dan zijn ze op hun tenen getrapt dat ze niet als een absolute topclub worden beschouwd. Sorry, maar zo blijf je een provincieclub", geeft hij aan.

"Genk is wel een leuke provincieclub, voor alle duidelijkheid", gaat de analist verder. "Met aantrekkelijk voetbal en een geweldige trainer. Maar als het moneytime is, zegt Genk ineens: 'Het hoeft niet.' Dan ben je geen grote club."

KAA Gent-trainer Vanhaezebrouck gaat ook akkoord met die uitspraak. "Ze zijn ook niet groot. Als je groot bent, ben je íeder jaar groot", aldus de coach. "Club Brugge is groot. Winnen, winnen, winnen. Dan begin je te praten als een winnaar. Genk wint af en toe - dan ben je voorzichtiger. Antwerp is dat ook nog, maar de toon zal daar wel veranderen. Antwerp wordt ook een winnaar", besluit hij.