Puzzelen voor Geraerts en Union: Teddy doet alles om klaar te zijn

Puzzelen voor Geraerts en Union: "Teddy doet alles om klaar te zijn"

03-06-2023 17:36 Laatste update: 17:41
12

Karel Geraerts, de hoofdtrainer van Union SG, deelt een laatste update over zijn geblesseerden voor de ontknoping van de Jupiler Pro League. De hoofdtrainer geeft aan dat het puzzelen is en spreekt ook zijn verbazing uit over de manier waarop de schorsing van Senne Lynen behandeld is.

Geraerts begint door aan te geven dat centrale verdediger Siebe Van der Heyden er in ieder geval niet bij is. “Hij onderging een kleine operatie aan zijn schouder”, citeert Het Laatste Nieuws de hoofdtrainer van Union.

Geraerts heeft naast het gemis van zijn centrale verdediger ook goed nieuws te melden. Geraerts meldt dat de kans groot is dat hij kan beschikken over spits Victor Boniface en aanvoerder Teddy Teuma.  “Bij Boni is het wel nog niet zoals ik wil, maar zaterdag is nog een trainingsdag. Teddy doet alles om klaar te zijn. In zijn hoofd denkt hij dat het zal lukken, Maar vorige week dachten we hetzelfde en speelde hij niet”, deelt Geraerts.

Geraerts geeft ook aan dat Yorbe Vertessen ook geen zekerheid is, volgens de hoofdtrainer doet Vertessen zaterdag nog een laatste test. Geraerts gaat ook nog in op de schorsing van zijn middenvelder Lynen. Geraerts vertelt dat hij het vreemd vindt dat de procedure ineens anders verloopt. “Bij Zinckernagel van Standard deed de bond niet hun eerste voorstel op een feestdag na het weekend, maar we kunnen dat niet veranderen”, besluit Geraerts.

Hoofdtrainer Geraerts en Union nemen het op de laatste speeldag op tegen Club Brugge. Wanneer Union wint en Royal Antwerp FC laat punten liggen tegen KRC Genk dan kroont Union zich tot kampioen van de Jupiler Pro League.