Martinez (ex-Rode Duivels): “Keuze voor Ronaldo bij Portugal was gemakkelijk”

Martinez (ex-Rode Duivels): “Keuze voor Ronaldo bij Portugal was gemakkelijk”

01-06-2023 07:51
1

Roberto Martinez, de oud-bondscoach van de Rode Duivels, vertelt dat zijn keuze voor Cristiano Ronaldo in het nationale team van Portugal allesbehalve een moeilijke keuze was. Martinez vertelt verder over de druk die hij ervaarde als bondscoach van de Rode Duivels.

Martinez begint zijn verhaal door te vertellen dat de keuze voor Ronaldo helemaal niet ingewikkeld was. “Ik heb alle spelers ontmoet en dan zie je wat het voor ze betekent om te voetballen en waar ze staan in hun carrière, Ronaldo was nog niet klaar om afstand te nemen”, vertelt Martinez aan talkSPORT.

Volgens Martinez was Ronaldo direct zeer gemotiveerd om weer aan te sluiten bij Portugal. “Hij was gretig en wilde onderdeel zijn van de nieuwe cyclus, op dat moment was het erg makkelijk voor mij om voor hem te kiezen”, deelt Martinez.

Martinez ziet het belang van de ervaring en de doelpunten die Ronaldo nu nog aan Portugal kan geven. “Hij is iemand die 200 wedstrijden voor zijn land kan spelen en een voetballer die zeer bruikbaar is in de kleedkamer”, aldus Martinez.

Martinez blikt tijdens het interview ook nog terug op zijn periode als bondscoach van de Rode Duivels. Martinez legt uit dat een keuze voor een speler achteraf zeer bekritiseerd kan worden. “Ik heb dat zelf bij België meegemaakt, dat er na een wereldkampioenschap erg veel discussie ontstaat voor de keuzes die je maakt in spelers en de vorm die ze op dat moment hebben”, besluit Martinez.