UPDATE: Baloise volgt VDK na 35 jaar op als shirtsponsor KAA Gent

UPDATE: Baloise volgt VDK na 35 jaar op als shirtsponsor KAA Gent

31-05-2023 15:32 Laatste update: 05-06-2023 22:30
28

De trouwe supporters van KAA Gent zullen komend seizoen toch even met de ogen moeten knipperen. Voor het eerst in 35 jaar zal er namelijk een nieuwe hoofdsponsor op de truitjes prijken. VDK Bank heeft namelijk besloten om een stap terug te zetten.

Gent en VDK Bank, dat is zoals een café en bier: onafscheidelijk. Al sinds 1988 staat de naam van de bank op de voorkant van de Gentse truitjes. Tot op heden bleef dat het geval, maar vanaf deze zomer komt er een einde aan die vruchtbare samenwerking, meldt Het Nieuwsblad. Een opvolger is er nog niet gevonden. VDK Bank houdt de deur overigens wel op een kier om elders op het shirt een plekje in te nemen, op de achterkant bijvoorbeeld.

Topvrouw Leen Van den Neste legt uit waarom haar bedrijf die keuze gemaakt heeft. Aangezien VDK Bank in al die jaren van een lokale speler is uitgegroeid tot een nationale, wil het haar sponsormiddelen beter verspreiden. Dat wil niet zeggen dat het KAA Gent zomaar zal laten vallen. "De KAA Gent Foundation blijven we een warm hart toedragen en wellicht financieel steunen. Daarnaast blijven we nog een tijdje zetelen in de Raad van Bestuur van KAA Gent. Momenteel bespreken we met de club hoe onze toekomst samen er zal uitzien", doet ze uit de doeken.

Het mag duidelijk zijn dat Gent voor een ingrijpende periode staat. Niet alleen de shirtsponsor, maar ook de eigenaars staan op het punt om te veranderen. De club werd enkele maanden geleden in ieder geval te koop geplaatst.

Update: Baloise zal de nieuwe hoofdsponsor van KAA Gent worden, dat meldt Het Laatste Nieuws. De verzekeraar en KAA Gent zijn al sinds 1987 verbonden. Het is nog niet bekend welke sponsornaam het stadion zal krijgen.