Wilmots over Deila naar Club Brugge: “... anders wordt het een ramp bij Standard”

Wilmots over Deila naar Club Brugge: “... anders wordt het een ramp bij Standard”

31-05-2023 10:12
11

Na het vertrek van Ronny Deila naar Club Brugge worden er veel vragen gesteld over de toekomst en ambities van Standard. De Noor liet vorige week weten dat hij Luik zal verlaten en een nieuw avontuur zou beginnen in Brugge. La Tribune analyseert de situatie van Standard

"De reden voor het vertrek van Deila zou kunnen zijn dat Brugge de middelen heeft om voor de titel te gaan en Standard niet", aldus Stephan Streker. "Het gevoel dat overheerst is er een van bezorgdheid," voegde Cécile De Gernier eraan toe.

Philippe Albert maakte van zijn kant geen geheim van zijn bezorgdheid. "Standard zal vrij snel een coach moeten vinden en weten met welke ploeg hij volgend seizoen zal werken wanneer Dussenne, Laïfis en Cimirot vertrekken. Hoe sneller de coach er is, hoe beter ze volgend seizoen zullen werken."

Marc Wilmots was dezelfde mening toegedaan. "Standard heeft een stevige ruggengraat nodig met ervaring en professionalisme, anders wordt het een ramp. Standard stond dertien goals toe en scoorde er maar drie in de play-offs”, geeft de voormalige bondscoach aan. “Ze zullen die spelers moeten vervangen. Als iedereen vertrekt, moeten ze opnieuw van nul beginnen, en het is heel moeilijk om een professional te vervangen. Als je een slechte start maakt, heb je een probleem. Ze hebben hun handen vol.”