Ex-ploegmaat brengt hulde aan Hazard: “Had alles om Ballon D’or te winnen”

Ex-ploegmaat brengt hulde aan Hazard: “Had alles om Ballon D’or te winnen”

31-05-2023 09:59
3

Het lijkt af te stevenen op een complete mislukking. De transfer van Eden Hazard naar Real Madrid is sinds 2019 gekleurd door teleurstellingen en blessureleed. De voormalige aanvoerder van de Rode Duivels er nooit in geslaagd om een impact te maken in Spanje.

Rio Mavuba, te gast in het programma Zack en roue libre van Twitch, speelde vier seizoenen lang naast Hazard bij Lille. De voormalige aanvoerder van Lille blikte terug op de eerste jaren van Hazard. Tijdens het programma wilde Mavuba iedereen toch nog eens herinneren wat een schitterende voetballer Hazard is.

"Claude Puel heeft hem destijds goed geïntegreerd. Er waren belangrijke spelers op zijn positie zoals Michel Bastos en Ludovic Obraniak. Hij gaf hem geleidelijk aan meer speeltijd. Ik zal me altijd de wedstrijd tegen Lyon in de Franse beker herinneren”, klinkt het bij Mavuba. Op die dag, 4 maart 2019, hielp Hazard Lille aan een 3-2 overwinning door 1 doelpunt te maken en 2 assists te geven. "Na die wedstrijd won hij aan zelfvertrouwen. Hij droeg het team al ondanks zijn jonge leeftijd. Toen Rudi Garcia arriveerde, kreeg Eden nog meer speeltijd en werd hij een vaste starter”, herinnert Mavuba zich. 

“Hij won in zijn eentje wedstrijden. Hij is een gemakkelijke jongen, altijd zeer ontspannen. Dat is zijn aard en hij is niet veranderd. Hij laat zich niet gek maken en dat zie je op het veld. Eden had duidelijk het potentieel om de Ballon d'Or te winnen. Maar hij heeft altijd aan het team gedacht. Hij denkt niet aan scoren zoals Cristiano Ronaldo of Lionel Messi. Bij Hazard gaat het om genieten van het spel.”