Fraaie bekroning: Openda geflankeerd door Mbappé en Messi in 'Team of the Season'

Fraaie bekroning: Openda geflankeerd door Mbappé en Messi in 'Team of the Season'

28-05-2023 23:03 Laatste update: 23:15
6

Loïs Openda heeft er een absoluut boerenjaar opzitten. In zijn eerste seizoen bij RC Lens trof hij al twintig keer raak, waardoor zijn ploeg op een knappe tweede plek zal eindigen. De Rode Duivel is nu beloond voor die prestaties met een plekje in het 'Team of the Year'.

Met nog één speeldag te gaan heeft de Franse voetbalbond het beste type-elftal van deze campagne in de Ligue 1 bekendgemaakt. Openda prijkt daarin als diepe spits. Ook onze landgenoot zelf zal wel even met de ogen knipperen als hij ziet wie hem flankeert. Niemand minder dan Kylian Mbappé en Lionel Messi vormen mee de voorhoede van het fictieve elftal.

Naast Openda en de twee PSG-sterren staat er nog een bekende naam in de ploeg. Chancel Mbemba is één van de twee centrale verdedigers. De Congolees brak door bij RSC Anderlecht, waarna hij via Portugal in Marseille belandde. In dienst van het lokale Olympique werkte hij een beresterk jaar af.

Voor de hoofdprijs van de avond kwam Openda ook in aanmerking, maar die heeft hij niet in de wacht kunnen slepen. Als 'Speler van het Jaar' werd in Frankrijk - wie anders dan - Mbappé verkozen.