Lynen (Union) kent sfeer Antwerp al te goed: “Woonde op vijf minuten van Bosuil”

Lynen (Union) kent sfeer Antwerp al te goed: “Woonde op vijf minuten van Bosuil”

28-05-2023 12:59

De clash tussen Antwerp en Union Saint-Gilloise staat zondag op het programma. Bij een overwinning van Antwerp, is de kampioen bekend. Senne Lynen en Union zullen ongetwijfeld daar een stokje voor willen steken. De middenvelder van Union was als kind fan van Antwerp, maar "het maakt dat ik ze nog meer wil verslaan".

Antwerp ontvangt Union Saint-Gilloise in een wedstrijd die waarschijnlijk beslissend zal zijn voor de titel. Bij winst is de thuisploeg zondag kampioen. Meer dan ooit zal de Bosuil deze zondag bruisen van opwinding.

Lynen kent die sfeer maar al te goed. In zijn jonge jaren speelde de middenvelder voor de Antwerp. "Ik ben geboren in Antwerpen en heb altijd op vijf minuten van het stadion gewoond. De eerste voetbalwedstrijden die ik ging zien, waren daar”, klinkt het bij Lynen op L’Avenir. “ Maar dat betekent dat ik ze nog meer wil verslaan.”

Lynen miste geblesseerd het waanzinnige einde van het seizoen 2021-2022, waarin zijn ploeg de titel misliep. Een slechte herinnering die deze zondag misschien als les zal dienen. "Ja, maar op zich is het halve team er niet meer. En dan zijn er aan de andere kant jongens als Van Bommel en Alderweireld die die ervaring niet nodig hebben", lachte Lynen. "Ook al hebben ze ons de laatste tijd verschillende keren verslagen, het komt altijd op de details aan. De sleutel tot de wedstrijd zal onze mentale instelling zijn.”