'Iedereen heeft het gevoel heeft dat we de titel niet verdienen, ik begrijp dat'

'Iedereen heeft het gevoel heeft dat we de titel niet verdienen, ik begrijp dat'

28 mei - 18:03
1

Thomas Müller beseft dat de landstitel van Bayern München niet veel glans met zich meedraagt. Door het falen van Borussia Dortmund tegen Mainz en de zege van Bayern op FC Köln, pakte Der Redkordmeister wederom de titel.

"Ik denk dat iedereen die het Duitse voetbal volgt een beetje het gevoel heeft dat we dit niet echt verdienen", erkent Müller na de krankzinnige ontknoping voor de camera van Sky. "En ik begrijp dat. Onze tweede seizoenshelft was chaotisch, op én naast het veld. Maar dit is echt geweldig voor de ploeg. Dit is echt waanzin."

Müller had naar eigen zeggen nog wel hoop op de titel. Toch kwam het kampioenschap onverwacht voor de Duitse aanvaller. "Dortmund leek in de afgelopen weken superstabiel. Ik voel mee met de mensen die ik daar ken, maar als sportman moet ik er natuurlijk alles aan doen om alsnog kampioen te worden. En dat is gelukt."

De bizarre slotdag bezorgde Müller kippenvel. "Het is ongelooflijk om dit zo mee te maken. De rillingen beginnen over mijn rug te lopen. We geven weer een gelijkmaker weg, zoals het hele seizoen al gebeurt, maar dan is daar opeens Jamal. Dan word je helemaal gek, natuurlijk."