'Arsenal aast op spectaculaire Premier League-deals en mikt op Man City-speler'

'Arsenal aast op spectaculaire Premier League-deals en mikt op Man City-speler'

22 mei - 11:20

Arsenal heeft de Premier League-titel definitief aan Manchester City moeten laten, maar is niet van plan bij de pakken neer te zitten. De clubleiding wil de selectie van manager Mikel Arteta grondig versterken en zet in op grote namen.

Arsenal zoekt vooral topspelers voor het middenveld en is volgens The Athletic uitgekomen bij Ilkay Gündogan, Declan Rice - aanvoerders van respectievelijk Manchester City en West Ham United - én Chelsea-exponent Mason Mount. De komst van Rice, die meer dan 100 miljoen euro moet kosten, zou de hoogste prioriteit hebben.

In de jacht op Mount heeft Arsenal concurrentie van Liverpool en Manchester City, terwijl Chelsea hem in principe nog niet wil laten gaan. Gündogan geldt eveneens als een serieuze transferoptie. De ervaren Duitser kan tegelijkertijd bijtekenen in Manchester en staat ook in de concrete belangstelling van FC Barcelona.

Duidelijk is dat Arsenal afscheid gaat nemen van Granit Xhaka. De Zwitserse controleur is hard op weg naar Bayer Leverkusen. Dit seizoen gaf de nummer twee van de Premier League al bijna 200 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, waaronder Gabriel Jesus en Oleksandr Zinchenko, die overkwam van kampioen City.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s