Vertrek succescoach Spalletti bij Napoli lijkt dichtbij: 'Een beslissing genomen'

Vertrek succescoach Spalletti bij Napoli lijkt dichtbij: 'Een beslissing genomen'

22-05-2023 11:01

De kans wordt alsmaar groter dat de wegen van Luciano Spalletti en Napoli deze zomer gaan scheiden. De Italiaanse coach maakte de club dit seizoen kampioen van de Serie A, maar een ruzie met voorzitter Aurelio de Laurentiis zou hem de das omdoen.

De Italiaanse media wisten eerder al te melden dat Spalletti waarschijnlijk gaat vertrekken, maar nu heeft de coach zich daar zelf ook over uitgelaten. De coach wilde er alleen niet veel over zeggen. "Er is een beslissing genomen, maar het is aan de club om die aan te kondigen", vertelde Spalletti op een persconferentie na het gewonnen duel met Internazionale.

Het contract van Spalletti zou een grote reden zijn geweest van de vertroebelde relatie met De Laurentiis. De voorzitter van Napoli zou het contract met één jaar opgewaardeerd hebben, zonder dat de trainer daarvan wist. "Dit is een situatie die al langer gaande is. Als je er niet van overtuigd bent dat je kunt geven wat deze mensen verdienen, is het goed om over je toekomst na te denken. Dit komt niet zomaar uit de lucht vallen."

In Italië denkt bijna iedereen dat het een kwestie van tijd is voor de coach vertrekt uit Napels. Rafael Benítez en Gian Piero Gasperini van Atalanta Bergamo worden naar voren geschoven als zijn voornaamste opvolgers.