Union staat voor titelkraker op de Bosuil: Wedstrijden lijken nooit op elkaar

Union staat voor titelkraker op de Bosuil: "Wedstrijden lijken nooit op elkaar"

21 mei - 21:52
1

Union Saint-Gilloise heeft een kans op de koppositie laten liggen, maar blijft wel de dichtste belager van Royal Antwerp FC. Na de 1-1 bij KRC Genk staan beide titelrivalen naast elkaar in punten, al ligt het voordeel bij Antwerp. Loïc Lapoussin kan best leven met het puntje in Genk.

"Ik had vooraf getekend voor een gelijkspel, al had ik achteraf gezien ook graag gewonnen", vat de flankspeler zijn gevoel samen bij Eleven Sports. In het kamp van Union klonk dezelfde analyse als bij Genk: er had meer in gezeten. "We hebben de kansen gehand om te winnen. Het ontbrak ons een beetje aan efficiëntie voor doel", vindt Lapoussin.

Onder meer Simon Adingra zorgde in de eerste 45 minuten voor enkele hete standjes voor doel, telkens puik gepareerd door Maarten Vandevoordt. Na de koffie kwam Union er minder fluks uit. "In de tweede helft heb ik meer moeten verdedigen dan aanvallen", geeft Lapoussin toe. "Ik raak liever wat vaker de bal, maar niet alle matchen lopen zoals we het willen. We zijn toch standvastig gebleven. Laat ons het positief bekijken."

Kraker op de Bosuil
Door de puntendeling tussen Genk en Union blijft Antwerp dus in pole positie. Lapoussin maakt daar geen drama van. "Zelfs als we hier gewonnen hadden, zou dat volgende week weer omgedraaid kunnen zijn, als Antwerp van ons zou winnen. Dan zouden zij ons weer voorbijsteken. Kortom: elke wedstrijd is belangrijk. We moeten volgende week proberen winnen. Daar gaan we ons nu op concentreren."

Op de openingsspeeldag van deze Champions' Play-Off verloor Union met 0-2 van Antwerp. Wat heeft die confrontatie in het Dudenpark Lapoussin en co geleerd? "Wedstrijden lijken nooit volledig op elkaar. Daar ontbrak het ons aan overtuiging, we speelden geen Play-Off-wedstrijd. Daar moeten we beginnen", geeft hij zijn ploeggenoten alvast een boodschap mee voor komende zondag.