Bayer Leverkusen-spelers over Roma: Op walgelijke manier hun doel bereikt

Bayer Leverkusen-spelers over Roma: "Op walgelijke manier hun doel bereikt"

19-05-2023 10:40
17

De spelers van Bayer Leverkusen zijn verbolgen door de manier waarop de club in de halve finale van de Europa League is uitgeschakeld. Het AS Roma van José Mourinho slaagde erin om in de return een 1-0 voorsprong te verdedigen (0-0). Spelers van de club die in de kwartfinale nog Union SG uitschakelde, reageerden.

"We verdienen het niet om uitgeschakeld te worden tegen een ploeg die niets met voetbal te maken heeft", winst Nadiem Amiri er na afloop in gesprek met Kicker geen doekjes om. "Ik vraag me oprecht af hoe dit mogelijk is. Iedere bal ging lang, dat is toch geen voetbal? Dat zo'n club in de finale staat, is waanzin."

Amiri krijgt bijval van ploeggenoot Kerem Demirbay, die bij RTL diens beklag doet. De middenvelder ergerde zich aan het tijdrekken van Roma. "Het is jammer dat zo'n speelstijl wordt beloond met een finaleplek", foetert hij. "Ook voor het voetbal in het algemeen. Ze hebben op een walgelijke manier hun doel bereikt."

Voor het tweede jaar op rij bereikt Mourinho een Europese finale. Nadat Roma vorig jaar de Conference League won, wacht nu in de Europa League-finale een ontmoeting met Sevilla.