UPDATE: 'Standard heeft geen weet van akkoord tussen Club Brugge en Deila'

UPDATE: 'Standard heeft geen weet van akkoord tussen Club Brugge en Deila'

18-05-2023 17:59 Laatste update: 19:06
76

Het trainersdossier van Club Brugge kent een doorbraak. Recent werd nog Jonas De Roeck gelinkt aan Blauw-Zwart, maar die zal hoogstwaarschijnlijk niet de nieuwe coach worden. Ronny Deila maakt nu het meeste kans.

Volgens Het Laatste Nieuws heeft men bij Club Brugge uiteindelijk toch besloten om met Deila in zee te gaan. Het zal de vastgelegde afkoopsom van twee miljoen euro betalen aan Standard en wil komend seizoen beginnen met de 47-jarige trainer, die eerstdaags zijn handtekening zet onder een contract bij de club.

Karel Geraerts werd gezien als de voornaamste schaduwkandidaat van Deila en voerde afgelopen woensdag nog gesprekken met het bestuur van Club Brugge. Na die gesprekken heeft het bestuur van Blauw-Zwart uiteindelijk toch gekozen om voor de dure Deila te gaan, die in principe vaste assistent Efrain Juarez zal meenemen.

Deila zag een langer verblijf bij Standard aanvankelijk ook zitten, maar daar wil eigenaar 777 blijven besparen. De kans was dan ook groot dat de Rouches opnieuw enkele sterkhouders zouden zien vertrekken. Voor Deila is een vertrek richting het rijkere Club Brugge, dat wel stevig wil uitpakken op de transfermarkt, een in principe veiligere optie.

Update: Bij La Dernière Heure klinkt het dat Standard nog niets heeft gehoord van Deila over een vermeend akkoord met Club Brugge. Blauw-Zwart heeft naar verluidt ook nog geen contact opgenomen met Standard om de Noorse trainer over te nemen.