'Kompany is Sambi Lokonga niet vergeten, Burnley gaat voor Rode Duivel'

'Kompany is Sambi Lokonga niet vergeten, Burnley gaat voor Rode Duivel'

18-05-2023 18:31
5

Burnley FC en Vincent Kompany wisten zich te verzekeren van promotie naar de Premier League en zijn al stevig op zoek naar versterkingen. Kompany haalde afgelopen zomer al enkele (ex-)spelers uit de JPL en wil daar met Albert Sambi Lokonga nu nog eentje bij gaan doen.

Sambi Lokonga en Kompany werden in het verleden nog in verband gebracht met elkaar, maar tot een transfer kwam het niet. Bij The Sun weet men dat daar komende zomer dan toch nog verandering in kan komen en dat Burnley voluit voor Sambi Lokonga gaat.

Bij Burnley kan men een nieuwe centrale middenvelder gebruiken, terwijl Lokonga bij Arsenal mag vertrekken. De club van Kompany hoopt daarvan te kunnen profiteren door de voormalige speler van RSC Anderlecht nu in huis te halen.

De 23-jarige Sambi Lokonga werd in de zomer van 2021 voor zo'n 18 miljoen euro door Arsenal weggehaald bij RSC Anderlecht. Na een goed begin, deemsterde hij wat weg bij The Gunners en werd hij afgelopen winter verhuurd aan Crystal Palace. Daar komt hij na het vertrek van Patrick Vieira ook minder aan de bak.