Jackpot op komst voor KAA Gent? 'Europese topclubs richten vizier op Orban'

Jackpot op komst voor KAA Gent? 'Europese topclubs richten vizier op Orban'

15-05-2023 20:30
17

Ook in de partij tegen Cercle Brugge was Gift Orban weer de grote uitblinker voor KAA Gent en schonk hij met drie treffers de Buffalo's de overwinning. De Nigeriaan speelde zich met zijn sterke prestaties al serieus in de kijker en die interesse is er ook niet op geminderd.

Bij Het Nieuwsblad klinkt het zelfs dat Orban stilaan onhoudbaar is geworden voor Gent. Met negentien doelpunten in negentien partijen heeft de spits zich namelijk op het lijstje van heel wat buitenlandse clubs gezet.

Afgelopen zaterdag waren er voor de partij tegen Cercle Brugge nog scouts van Manchester United, Lille OSC, Tottenham, Sevilla FC, Internazionale en Borussia Dortmund aanwezig om Orban aan het werk te zien. Ook zij zagen hoe de Nigeriaanse spits alweer wist te overtuigen.

Een zomerse transfer lijkt dan ook in de maak en zal Gent de absolute jackpot moeten opleveren. Het dagblad geeft daarbij aan dat een recordsom van Jonathan David (zo'n 32 miljoen euro) ook niet is uitgesloten voor Orban, die Gent afgelopen winter iets meer dan drie miljoen euro heeft gekost.