Vrancken zet eigen troepen in de wind: Het leken wel jongens tegen mannen

Vrancken zet eigen troepen in de wind: "Het leken wel jongens tegen mannen"

14-05-2023 21:29
47

Na maandenlang aan de leiding gestaan te hebben is de titel plots ver(der) weg voor KRC Genk. Na een 2-1-nederlaag bij Royal Antwerp FC volgde een zware 3-0 bij Union Saint-Gilloise. Trainer Wouter Vrancken was na afloop bijzonder hard voor zijn eigen manschappen.

Genk kon in het Dudenpark geen vuist maken. "De negatieve druk, de omschakelmomenten... allemaal te weinig", kon Vrancken zijn ontgoocheling niet verbergen op de afsluitende persconferentie. Daarna nam hij niet de moeite om zijn spelers uit de wind te zetten, wel integendeel. "Het leken wel jongens tegen mannen in die eerste helft."

De trainer was dus niet tevreden met de wedstrijdingesteldheid van zijn troepen. "In de topmatchen moet je er staan of je krijgt slaag, zeker in de Play-Offs. De basisprincipes om aan de match te starten zoals gretigheid en de wil waren er niet", is Vrancken scherp. In de tweede helft zag hij zijn spelers wel met "de juiste spirit" uit de kleedkamer komen, mede door enkele tactische wijzigingen. Veel zoden bracht dat evenwel niet aan de dijk.

De nieuwe nederlaag komt hard aan in Genk, dat plots op vier punten van leider Antwerp staat en nu ook drie punten achterstand telt op Union. Het noopt Vrancken tot volgende conclusie: "We zijn nu wel de underdog geworden." Stilaan lijkt enkel een negen op negen voldoende om alsnog de titel te veroveren. "Nu zal het drie keer prijs moeten zijn om nog kans te maken."