Gent stap dichter bij Europees voetbal, hattrickheld Orban versus 10-koppig Cercle

13-05-2023 20:05
31

KAA Gent heeft zaterdag in de strijd om de vijfde plaats van de Jupiler Pro League een geweldige zaak gedaan. Mede door een hattrick van Gift Orban wonnen de Buffalo's met 0-4. Cercle Brugge speelde lang met tien man na een vroege rode kaart voor Christiaan Ravych.

Bij Gent stond Hjulsager nog eens in de basis. De Deen liet na 9 minuten de openingsgoal liggen. De wedstrijd was in evenwicht tot de 22e minuut. Toen liep Ravych tegen zijn tweede gele kaart van de match aan. De speler van Cercle haalde Orban neer nadat Gent een inworp snel nam, waar Cercle Brugge dacht dat de bal voor de Verenging was.

Kums op hoog niveau
Gent kwam uiteindelijk pas vlak voor de rust op voorsprong via Cuypers. Bij de openingsgoal liet Kums nog eens zien dat hij een geweldige pass in huis heeft. Dat zou hij na de rust ook nog eens bewijzen. De middenvelder speelde op een erg hoog niveau in het Jan Breydelstadion.

De Orban show
Na de pauze kregen we de Gift Orban show. De aanvaller legde er drie in het mandje. De avond voor Gent was helaas niet helemaal perfect, want Nardi moest na een botsing geblesseerd van het veld. Uiteindelijk wonnen de Buffalo's met 0-4 en zijn ze bijna zeker van de vijfde plaats dit seizoen.