LIVE-Discussie: Wie pakt de titel in 1B, RWDM mag het afmaken tegen RSCA Futures

LIVE-Discussie: Wie pakt de titel in 1B, RWDM mag het afmaken tegen RSCA Futures

13-05-2023 19:45 Laatste update: 20:14
6

In de Challenger Pro League staat zaterdag de laatste speeldag op het programma. We kennen dus vanavond de kampioen van 1B. RWDM heeft de beste papieren en kan thuis tegen RSCA Futures de promotie richting de Jupiler Pro League afdwingen.

RWDM - RSCA Futures
Aan de slotspeeldag begint RWDM als leider. De ploeg uit Brussel heeft tot nu 66 punten verzameld. Wint het zaterdag van RSCA Futures? Dan mag het zich kampioen van 1B noemen en speelt de club volgend seizoen terug op het hoogste niveau. De derby is uitverkocht. Niemand minder dan ex-RWDM-speler Johan Boskamp geeft de aftrap. 

Opstelling RWDM: Defourny, Heris, O'Brien, Reijers de Olivera, De Sart, Vorogovskiy, Hazard, Biron, Challouk, Le Joncour, El Ouahdi

Opstelling RSCA Futures: Vanhoutte, Sadiki, Lissens, Degreef, Baouf, De Wilde, Masscho, Engwanda, Lapage, Stassin, Tajaouart

SK Beveren - Club NXT
Beveren heeft zijn lot niet meer in eigen handen. Morst RWDM met de punten? Dan kan Beveren alsnog promotie afdwingen. Op de slotspeeldag moet Beveren sowieso winnen van Club NXT om nog kans te maken op een ticket voor 1A. Bij de bezoekers start Homma weer. 

Opstelling Beveren:  Reus, Luiz, Hoggas, Hrncar, Corryn, Vukotic, Barry, Flipovic, Bateau, Mbokani, Nsimba

Opstelling Club NXT: Bursik, De Roeve, Hendry, Willems, Seys, De Smet, Simba, Goemaere, Talbi, Homma, De Smet