Van der Heyden: Union-spelers veel minder betaald dan bij Antwerp, Genk of Club

Van der Heyden: "Union-spelers veel minder betaald dan bij Antwerp, Genk of Club"

13-05-2023 11:55 Laatste update: 12:14
4

Voor Union SG zijn het spannende tijden nu de club samen met KRC Genk en Royal Antwerp vecht voor de titel van de Jupiler Pro League. Union-verdediger Siebe Van der Heyden vergeleek Union SG met deze clubs. Wat betreft punten staan de clubs bijna op gelijke hoogte, maar dat geldt niet per se voor andere aspecten.

Van der Heyden verlengde zijn contract bij Union nog in de tijd dat Union net naar de Jupiler Pro League promoveerde. De verdediger werd gevraagd over hij tot de slechts betaalde verdedigers behoort van de Play-Offs 1. "Bij ­Union zijn veel spelers die veel minder worden betaald dan bij Antwerp, Genk of Club", vertelde de verdediger aan Het Nieuwsblad.

"Ik denk dat wij qua lonen middenmoot in 1A zijn. Of daar net onder", zei Van der Heyden over de hoogte van het salaris vergeleken met andere clubs in de Jupiler Pro League.

"Maar wij werken wel om meer te verdienen en een mooie toekomst voor onze familie en kinderen te vrijwaren", aldus de verdediger die keek naar het toekomstperspectief en liet doorschemeren voor wie Van der Heyden nu écht op het veld staat.

Union staat momenteel met 41 punten vlak achter koploper Royal Antwerp FC in de Play-Offs 1. Zondag treft Union KRC Genk, dat op een gelijk aantal punten staat.