Neustädter voor Standard-Westerlo: “Er schuilt een risico in onze speelwijze”

Neustädter voor Standard-Westerlo: “Er schuilt een risico in onze speelwijze”

12-05-2023 19:33

Roman Neustädter, de ervaren verdediger van KVC Westerlo, kijkt vooruit naar de ontmoeting met Standard. Westerlo gaat zaterdagavond op bezoek bij Standard, een uitwedstrijd waar je de punten normaal gesproken niet cadeau krijgt. Volgens de verdediger ontbreekt het bij Westerlo niet aan motivatie, ook al is de club eigenlijk al uitgespeeld in de European Play-Offs.

Neustädter weet dat eigenlijk alleen nog de eer op het spel staat. Toch is de verdediger vastberaden. “We willen laten zien dat KVC Westerlo het verdient om in die play-offs te staan. We hebben er het voorbije seizoen dag in dag uit keihard voor gewerkt, dus het is een unieke kans voor de spelers om zich nog eens te tonen op het hoogste niveau”, vertelt de verdediger aan Het Laatste Nieuws.

Neustädter vertelt verder dat ondanks de afgelopen twee verliespartijen, Westerlo nog altijd vol voor de drie punten wil gaan. Neustädter wordt vervolgens geconfronteerd met de afgelopen verliespartij waarbij de ploeg vijf doelpunten incasseerde. “Er schuilt nu eenmaal een risico in onze manier van spelen. We hebben ook al vaak de nul op het bord gehouden, dus het is niet dat daar echt het probleem ligt”, besluit de verdediger.

Westerlo staat op de vierde plaats in de European Play-Offs. Het gat met koploper KAA Gent bedraagt nu acht punten. Cercle Brugge en Standard liggen met drie punten voor op Westerlo.