'UEFA klopt aan bij Union en wil het fijne weten over samenwerking met Brighton'

'UEFA klopt aan bij Union en wil het fijne weten over samenwerking met Brighton'

12-05-2023 16:50
16

Union SG heeft zich al verzekerd van Europees voetbal voor het volgende seizoen. Brighton Hove & Albion doet het echter ook uitstekend en staat 7e in de Premier League. Beide clubs hebben Tony Bloom als hoofdaandeelhouder en de UEFA wil het fijne weten van die structuur in aanloop naar het nieuwe Europese voetbalseizoen.

Het reglement van de UEFA staat het niet toe dat twee clubs van dezelfde eigenaar beide op de Europese velden te zien zijn. Dat zou immers niet integer zijn tegenover de rest van de teams die deelnemen aan Europese toernooien. Echter wordt de club bestuurd door Alex Muzio, de voorzitter, en dat zou een redding kunnen zijn voor de clubs. Mocht dat de clubs niet redden, dan mag slechts één van de teams in Europees verband spelen. Union krijgt dan de voorkeur vanwege een hogere eindranking.

"Union is zich bewust van de regels van de UEFA in verband met het eigendom van meerdere clubs, maar de realiteit is dat de heer Bloom een passieve investeerder is en op geen enkele wijze betrokken is bij de activiteiten van de club", was de statement van Union volgens Het Nieuwsblad. "Wij maken ons hierover verder geen zorgen en kunnen Brighton alleen maar succes wensen met hun strijd voor kwalificatie voor Europa", aldus Union.

Union speelt momenteel nog om het kampioenschap van de Jupiler Pro League. Aanstaande zondag speelt het team van trainer Karel Geraerts tegen KRC Genk, dat op een gelijk aantal punten staat in het klassement.