Union-coach Geraerts geeft advies na verlies: Iedereen moet gewoon kalm blijven

Union-coach Geraerts geeft advies na verlies: "Iedereen moet gewoon kalm blijven"

12-05-2023 16:30
1

Karel Geraerts is volop in de strijd om de titel van de Jupiler Pro League met Union SG. Zondag voetbalt het team tegen KRC Genk, terwijl Royal Antwerp FC Club Brugge treft. Geraerts laat zijn mening horen over de publieke opinie nu de uitgangspositie van Union elke match kan veranderen.

"Wanneer Genk Club Brugge klopte op de eerste speeldag van de play-offs, zei iedereen dat het echte Genk weer wakker was en dat zij titelfavoriet nummer één waren", zei Geraerts tegen Het Belang van Limburg over de snel veranderde publieke opinie.

"Na de nederlaag van Genk is het al helemaal anders: nu wordt gezegd dat Genk absoluut geen titelfavoriet meer is", vertelde Geraerts om verder aan te tonen dat er wel erg snel met de wind wordt meegewaaid.

"We wilden er liever niet tegen verliezen, maar zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Iedereen moet gewoon kalm blijven, ook journalisten", aldus trainer Geraerts over alle heisa omtrent de titelstrijd.

Union SG staat met 41 punten 1 punt achter op koploper Royal Antwerp FC. Daarnaast staat de club wat betreft punten op gelijke hoogte met KRC Genk.