Lukaku-ploegmaat blijft schitteren in CL en breekt records Mignolet en Courtois

Lukaku-ploegmaat blijft schitteren in CL en breekt records Mignolet en Courtois

11 mei - 20:00

Andre Onana heeft een nieuw record gevestigd. De doelman van Internazionale hield woensdagavond tegen AC Milan voor de zevende keer dit Champions League-seizoen de nul, iets wat geen enkele keeper ooit wist te presteren in het miljardenbal. Daarmee doet hij ook beter dan Simon Mignolet (Club Brugge) en Thibaut Courtois (Real Madrid).

Inter won met 0-2 van Milan, dat Onana op een aantal momenten in de tweede helft na nauwelijks op de proef stelde. Het was al de zevende clean sheet voor Onana, die in de duels met Viktoria Pilzen (0-2 en 4-0), FC Barcelona (1-0), FC Porto (1-0 en 0-0), Benfica (0-2) en dus AC Milan (0-2) niet te kloppen bleek. Daarmee doet hij ook beter dan Mignolet en Courtois, die elk vijf keer de nul wisten te houden in de Champions League deze campagne.

'Niet slecht voor een gratis transfer', concludeert databureau Squawka. Buiten dat Onana zich nu de absolute clean sheet-koning van de CL mag noemen, verrichtte hij dit seizoen ook de meeste reddingen: liefst 44. Real Madrid-doelman Thibaut Courtois, wellicht zijn tegenstander in de finale, ranselde 38 keer een bal uit zijn doel.