Verheyen over Lukaku na Inter-AC Milan: “Kon Inzaghi geen ongelijk geven”

Verheyen over Lukaku na Inter-AC Milan: “Kon Inzaghi geen ongelijk geven”

11-05-2023 15:33
12

Gert Verheyen blikt terug op de halve finale van de Champions League tussen het AC Milan van Divock Origi, Alexis Saelemakers, Aster Vranckx en Charles De Ketelaere en het Internazionale van Romelu Lukaku. Alleen Saelemakers startte in de basis en Verheyen toont begrip voor de keuze om Lukaku op de bank te laten. Internazionale won uiteindelijk met 2-0 van AC Milan.

Verheyen was onder de indruk van Internazionale. Verheyen vertelt dat Internazionale volgens hem op alle vlakken de baas was en simpelweg een stuk feller was dan AC Milan.  “Milan kon daar langs zijn kant bitter weinig tegenover zetten”, vertelt Verheyen via Sporza.

Verheyen zag dat Edin Dzeko op de plek stond van Lukaku, volgens Verheyen speelde Dzeko een erg sterke match namens Internazionale. "Als je zo'n wereldgoal maakt, dan speel je de rest van de match op een wolk. Je kon hoofdtrainer Inzaghi achteraf geen ongelijk geven om voor Dzeko te kiezen”, deelt Verheyen.

Verheyen vertelt verder dat hij onder de indruk was van het samenspel tussen de spitsen Dzeko en Lautaro Martinez. “Daaraan zie je dat die twee dit seizoen al meer hebben samengespeeld. Op dat vlak is het een ongelijke strijd voor Lukaku”, besluit Verheyen.