Trésor legt schuld ook bij Bataille na rood: Hij zei iets wat niet nodig is

Trésor legt schuld ook bij Bataille na rood: "Hij zei iets wat niet nodig is"

11-05-2023 09:59
49

KRC Genk moet het tegen Union Saint-Gilloise zien te rooien zonder Mike Trésor. De assistenkoning is geschorst na zijn rode kaart op het veld van Royal Antwerp FC. Voor het eerst blikt hij nu terug op die uitsluiting.

In de blessuretijd van de beladen topper op de Bosuil trapte Trésor een bal hard op de gevallen Jelle Bataille. Erik Lambrechts twijfelde niet en duwde prompt een rode kaart onder zijn neus. "Lastige wedstrijd", vat Trésor de 2-1-nederlaag in Deurne-Noord samen bij het digitale huis van Genk. "Ik pak eigenlijk bijna nooit kaarten." Dat klopt ook, want eerder dit seizoen pakte de aanvallende middenvelder nog maar één keer geel.

Hoe verliep de actie door zijn eigen ogen? "Ik maak een fout, maar vond niet eens dat het een fout was. Ik kijk dan ook verbaasd naar de scheidsrechter. Toch fluit hij gewoon fout. Terwijl zegt die speler iets 'wat niet nodig is', zeg maar", wijst Trésor ook Bataille met de vinger. "Daar reageer ik op en krijg ik rood voor."

Inmiddels heeft hij een verklaring gevonden voor die kortsluiting. "Ik denk dat het gewoon oploopt qua frustratie en emotie. Op zulke momenten is dat niet het beste om te doen. Achteraf gezien is dat sowieso zonde, omdat je dan wedstrijden gaat missen", toont Trésor schuldbesef. "Het is een Play-Off-wedstrijd, niet de reguliere competitie. Dat is helemaal anders."