Alderweireld na Antwerp-Genk: “Nog vier wedstrijden, we gaan echt alles geven”

Alderweireld na Antwerp-Genk: “Nog vier wedstrijden, we gaan echt alles geven”

08-05-2023 22:00
9

Royal Antwerp FC nam zondag de leiding over van KRC Genk. Aanvoerder Toby Alderweireld was belangrijk voor zijn ploeg met zijn winnende doelpunt. Alderweireld reageert dan ook zeer content met de overwinning van zijn ploeg.

Antwerp had maar liefst drie ontzettend belangrijke wedstrijden in acht dagen. Antwerp speelde de bekerfinale tegen KV Mechelen en vervolgens de strijd in de Champions’ Play-Offs tegen de sterke tegenstanders Union SG en Genk. "Ik ben trots op mijn team, dat met zo'n intensiteit drie wedstrijden in één week speelde", citeert RTBF Alderweireld.

Alderweireld blikt ook terug op zijn doelpunt. De aanvoerder wist een penalty te benutten nadat spits Vincent Janssen eerder een penalty miste in de wedstrijd. "Vincent is nummer 1, een strafschop kan iedereen missen. Ik nam zelf de tweede strafschop en die was heel belangrijk denk ik", vertelt Alderweireld.

Alderweireld deelt wat de mentaliteit wordt van Antwerp, nu de ploeg bovenaan staat en het nog slechts vier wedstrijden te spelen heeft. "We moeten kalm blijven, er zijn nog vier wedstrijden te gaan en we gaan alles geven, alles geven”, benadrukt Alderweireld.

Aankomende zondag staat alweer de volgende uitdaging klaar voor Antwerp. De ploeg neemt het dan thuis op tegen Club Brugge. Club Brugge staat ver achteraan in de Champions’ Play-Offs, maar de ploeg van hoofdtrainer Rik De Mil zal zich willen laten zien.