Real Madrid rekent op Courtois, die Haaland voor de eerste keer in de ogen kijkt

Real Madrid rekent op Courtois, die Haaland voor de eerste keer in de ogen kijkt

8 mei - 10:47
3

De Milanese derby wordt ongetwijfeld bijzonder intens, maar de finale avant la lettre in de Champions League is toch echt Real Madrid tegen Manchester City. Dinsdagavond staat het heenduel op het programma in Santiago Bernabeu. De bezoekers zitten in bloedvorm, dus zal Real een geweldige Thibaut Courtois kunnen gebruiken. Die staat voor het eerst tegenover fenomeen Erling Braut Haaland.

In zijn periodes bij RB Salzburg en Borussia Dortmund schoot Haaland al met scherp, maar toen kruiste zijn pad nooit dat van Real Madrid. In deze CL-campagne komt daar verandering in. In zijn eerste seizoen voor Man City staat de teller begin mei al op 51 (!) doelpunten. Twaalf daarvan maakte hij op het kampioenenbal. Courtois kan zijn borst dus al nat maken.

Uiteraard beschikt de Rode Duivel over spraakmakende adelbrieven om de Noorse sensatie af te stoppen. In het verleden wist Courtois ook andere doelpuntenmachines als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo het bloed vanonder de nagels te houden, al gebeurde dat niet in hun allereerste ontmoeting. Toen Courtois als doelman van Atlético in november 2011 zijn eerste stadsderby betwistte, scoorde Ronaldo twee keer vanop de stip in een 4-1-zege voor Real.

Ook aan zijn eerste duel met Messi hield Courtois ongetwijfeld nachtmerries over. Twee maanden voordien, in september van datzelfde seizoen, ging Atlético in Camp Nou met forfaitcijfers de boot in. Messi nam die avond drie van de vijf treffers voor zijn rekening. Met ruim elf jaar extra ervaring in de benen hoopt Courtois om Haaland wél te bedwingen in hun eerste confrontatie.