Na 23 seizoenen Eredivisie kan FC Groningen degradatie niet meer vermijden

Na 23 seizoenen Eredivisie kan FC Groningen degradatie niet meer vermijden

07-05-2023 17:44
3

Het is FC Groningen niet gelukt degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie uit te stellen. De Trots van het Noorden kon niet overtuigen op bezoek bij Go Ahead Eagles en moest genoegen nemen met een punt, waardoor de zestiende plek niet meer haalbaar is en degradeert naar de Nederlandse Tweede Klasse.

 Ricardo Pepi zette de bezoekers na zes minuten spelen op voorsprong. De twintigjarige Amerikaan, die dit seizoen een goede indruk maakt bij de ploeg, kon daarmee direct zijn stempel op de wedstrijd drukken.  Lang kon Groningen niet van de voorsprong genieten. Willum Willumsson zorgde na een half uur spelen voor de gelijkmaker, waardoor de degradatiekandidaat terug bij af was.

In de tweede helft werd Go Ahead steeds sterker en stapelden de kansen zich op. Onder meer Bobby Adekanye en de ingevallen Sylla Sow kregen grote kansen, maar lieten na te scoren. Dat kwam onder meer door goed keeperswerk van Peter Leeuwenburgh. Groningen kreeg nog een grote kans via een vrije trap op een mooie plek, maar Daleho Irandust raakte de muur. De bezoekers werden in de slotfase nog gevaarlijk, maar konden niet meer aan de winnende treffer komen.

Door de remise kan FC Groningen niet meer van de zeventiende plek afkomen en is de club volgend seizoen veroordeeld tot de Keuken Kampioen Divisie. SC Cambuur degradeerde zaterdag al. Groningen speelde 23 jaar geleden voor het laatst op het tweede niveau.