Clement (ex-Club Brugge) slaat met vuist op tafel en laat topschutter thuis

Clement (ex-Club Brugge) slaat met vuist op tafel en laat topschutter thuis

07-05-2023 14:41
1

Philippe Clément en het management van AS Monaco hebben besloten om een stevige boodschap te sturen. Clément heeft beslist om zijn kapitein thuis te laten voor de wedstrijd van zondag. 

Monaco reist deze zondag naar Angers, en het zal zonder Wissam Ben Yedder zijn. Zoals de krant L'Equipe meldt, miste de aanvaller, die dit seizoen 23 doelpunten maakte in 40 wedstrijden in alle competities, zaterdag de tactische sessie en werd daarom bestraft.

Philippe Clement sloeg met de vuist op tafel zonder zich zorgen te maken over de hiërarchie. Ben Yedder is bij Monaco naast de nummer één spits ook aanvoerder van de ploeg. De Belgische coach neemt een risico in een delicate situatie. 

"Ben Yedder heeft de vergadering voor de training van gisteren gemist om zich voor te bereiden op deze wedstrijd", zei Clement voor de camera's van Prime Video. "Natuurlijk kunnen we de afwezigheid van een speler van de club en zijn teamgenoten niet accepteren. We hebben samenlevingsregels die we moeten respecteren. Om die reden hebben de directie en ik besloten dat hij niet wordt opgeroepen", voegde de voormalige coach van Club Brugge toe.