Boskamp onder de indruk van De Mil bij Club Brugge: Hij krijgt terecht lof

Boskamp onder de indruk van De Mil bij Club Brugge: "Hij krijgt terecht lof"

05-05-2023 11:31
4

Bij Club Brugge koos men na het ontslag voor Rik De Mil, die nog tot het einde van het seizoen interim-trainer is. De coach haalde nog nipt de Champions' Play-Offs en geeft flink wat jonge jongens ook kansen. Daar krijgt hij ook flink wat lof voor van Johan Boskamp.

"De Mil heeft ook eerder met die jongens gewerkt en kent ze goed, dat scheelt", zegt hij in Krant van West-Vlaanderen. "Al vind ik wel dat De Mil het goed doet, hoor! Hij krijgt terecht lof. Hoe hij na de wedstrijd tegen Genk Noa Lang bijvoorbeeld op de vingers tikte en hem verweet te veel met randzaken bezig te zijn, dat vind ik goed. Dat is wat jonge jongens soms nodig hebben: iemand die hen de waarheid durft zeggen. De Mil pakt het goed aan", klinkt het.

De Mil lijkt volgend seizoen echter niet de hoofdcoach te blijven, al zou Boskamp dat wel een goede keuze vinden. "Maar dan moet Club Brugge wel geduld hebben", klinkt het daarbij. "Want met jongeren is het veel moeilijker om kampioen te worden."

Al gelooft Boskamp ook niet dat De Mil ook volgend seizoen de kans zal krijgen. "Ik denk trouwens dat ze bij Club wel al weten wie er volgend jaar op de bank zal zitten. Ze hebben al een Pool gehaald (Michal Skoras, red.) en tonen interesse in Kadri van KV Kortrijk, dan kan je er toch vanuit gaan dat degene die volgend jaar trainer wordt inspraak zal gehad hebben", aldus Boskamp.