Uitblinker Carrasco en Atlético vernederen Cadiz en passeren Real Madrid

04-05-2023 07:47
1

Atlético Madrid is Real Madrid gepasseerd op de ranglijst. Aan de hand van uitblinker Yannick Carrasco werd Cádiz verslagen, waardoor Atlético de nieuwe nummer twee is van La Liga.

Atlético begon het duel met Cádiz in de wetenschap dat Real Madrid dinsdagavond op bezoek bij Real Sociedad met 2-0 had verloren. Daardoor kon de tweede plek overgenomen worden. Een missie waarin het overtuigend slaagde.

De supporters in het Wanda Metropolitano kregen maar liefst vijf doelpunten voorgeschoteld. Griezmann opende de score. De Fransman scoorde al na één minuut op aangeven van Carrasco, waarna hij in de 27e minuut opnieuw het net vond.

Na rust ging de ploeg van trainer Diego Simeone vrolijk door met aanvallen. Álvaro Morata maakte de 3-0 en Yannick Carrasco nam via een strafschop de vierde treffer voor zijn rekening. Coco Lozano bezorgde de bezoekers uit Zuid-Spanje nog een schitterende aansluitingstreffer, maar Nahuel Molina zorgde voor het laatste wapenfeit: 5-1.

Atlético heeft nu 69 punten uit 33 wedstrijden en daarmee één punt meer dan stadsgenoot Real Madrid. Er zijn nog vijf duels te gaan in La Liga.