Vertrouwen in het zenit bij Antwerp: Maar fysiek is er opknapwerk, dat is link

Vertrouwen in het zenit bij Antwerp: "Maar fysiek is er opknapwerk, dat is link"

02-05-2023 11:45
2

Van de vier deelnemers aan de Champions' Play-Off heeft Royal Antwerp FC sinds vorige zondag het minst te verliezen. Dankzij de bekerwinst heeft de oudste club van het land al een prijs én een (aantrekkelijk) Europees ticket op zak. Vanuit die iets meer ontspannen houding kan het zomaar mikken op de dubbel, voorspelt Thomas Chatelle.

De 0-2-zege tegen KV Mechelen kwam er misschien op bestelling, maar dat maakt de prestatie er niet minder knap om. Op mentaal vlak heeft Antwerp zo plots een streepje voor in de komende veldslagen van de Champions' Play-Off. "De eerste prijs is er. De concurrentie is gewaarschuwd voor de strijd om de titel", deelt Chatelle zijn visie bij Het Belang van Limburg.

Die medaille die de Antwerp-spelers mocht ontvangen op de Heizel, heeft echter ook een keerzijde. "Antwerp boette fysiek in, want er gingen meerdere spelers met krampen naar de kant, waaronder ook Janssen", zag Chatelle. "Terwijl Union binnen enkele dagen alweer wacht in de race om de titel. Dat vind ik wel link. Fysiek is er dus nog opknapwerk." 

Vooral de zorgen rond Janssen vindt Chatelle interessant om volgen. Vanuit Antwerp klonk het dat de Nederlander enkel met krampen te maken kreeg en dus fit zal geraken voor de verplaatsing naar Union. Zonder hem zou Antwerp het een pak lastiger krijgen, denkt Chatelle. "Met de rug naar de goal vind ik Janssen heel sterk en dat kan een belangrijk item worden in de verdere Play-Offs. Hij heeft die ervaring, die sluwheid, als nummer negen", besluit de oud-middenvelder.