Hattrickheld Benzema bij Real, Saelemaekers met de gelijkmaker in minuut 97

29-04-2023 20:20
4

Real Madrid heeft zaterdag een eenvoudige zege geboekt op Almería in La Liga. Het trio Karim Benzema, Vinícius Júnior en Rodrygo maakte het verschil. In Italië neemt de spanning in de strijd om de Champions League-tickets toe door een remise tussen AS Roma en AC Milan. Saelemaekers zorgde voor de late gelijkmaker.

Real Madrid - Almería 4-2
Real Madrid had iets recht te zetten na de blamerende 4-1 nederlaag bij Girona eerder deze week. De ploeg van coach Carlo Ancelotti begon dan ook voortvarend. Na een flitsende actie van Vinícius kon Benzema de score openen. Na zeventien minuten trof de Franse spits weer doel, ditmaal na een knappe assist van Rodrygo. Op slag van rust had Benzema zijn hattrick al te pakken. Hij benutte een penalty na een overtreding op Lucas Vazquez.

Voor Benzema was het zijn derde hattrick voor Real Madrid deze maand. Bovendien staat zijn teller nu op zeventien competitiedoelpunten, waardoor hij Robert Lewandowski (18) in de nek hijgt. Nog voor rust deed Almería wel iets terug, maar Real beleefde een eenvoudige avond. Rodrygo tekende in de tweede helft voor de 4-1 met een fraai schot. Lucas Robertone versloeg ook nog Thibaut Courtois en bepaalde de eindstand op 4-2. Eden Hazard bleef de hele match op de bank.

Real verdedigt door de zege zijn tweede plek. Dinsdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, dan is Real Sociedad de tegenstander.

AS Roma - AC Milan 1-1
De Serie A-topper tussen AS Roma en AC Milan leverde geen winnaar op. I Giallorossi en I Rossoneri zijn elkaars concurrenten in de strijd om een Champions League-ticket. Beide ploegen waren dan ook voorzichtig tijdens de krachtmeting in het Stadio Olimpico. Het leek lange tijd uit te monden in een doelpuntloos gelijkspel, maar het venijn zat 'm in de staart. Tammy Abraham schoot in blessuretijd plots de 1-0 binnen. Milan moest komen en Alexis Saelemaekers werkte bij de tweede paal nog een voorzet van Rafael Leão binnen. Saelemaekers viel net zoals Divock Origi en Charles De Ketelaere in. Aster Vranckx kwam niet van de bank.

De Romeinen en de Milanezen hebben daardoor nu elk 57 punten en delen de vierde plaats. Internazionale kan zondag óók op 57 punten komen, maar dan moet het wel zien te winnen van nummer twee SS Lazio. De strijd om de Champions League-tickets is hoe dan ook razendspannend in Italië.