Penninckx spreekt voor het eerst na vertrek KV Mechelen: “Ik kon niet meer”

Penninckx spreekt voor het eerst na vertrek KV Mechelen: “Ik kon niet meer”

28-04-2023 07:00
3

Dieter Penninckx was een tijd lang de grote man bij KV Mechelen, maar zijn bedrijf FNG ging failliet. Ook bij Malinwa werd hij naar de exit geduwd. Penninckx sprak met Het Laatste Nieuws voor het eerst na zijn vertrek.

Ook Operatie Propere Handen kwam op de proppen. “Maak van mij niet het slachtoffer. Maar ik ben ook niet de schurk die men bij momenten van mij gemaakt heeft. Ik heb mijn motto proberen te volgen. Recht blijven staan waar anderen zouden gaan zitten. KV Mechelen is een jaar door de hel gegaan. Dat heeft erop ingehakt.”

Penninckx geraakte vijftien kilo kwijt en belandde zelfs in het ziekenhuis. “Vooraleer ik terug kon komen, zijn er veel beslissingen genomen die niet meer terug te draaien vielen. Ik had daar geen impact op. Maar ze zijn wel aan de persoon Dieter Penninckx blijven plakken. Had ik de zaken anders moeten aanpakken? Misschien wel, al is dat achteraf makkelijk gezegd.”

KV Mechelen besloot om Penninckx buiten te werken. “Vind ik het spijtig hoe het soms gelopen is? Ja. Wanneer je minder sterk staat, verandert de dynamiek helemaal. Dat gebeurt in het zakenleven. En al zeker binnen een voetbalclub. Ik wilde nu wel trouw blijven aan mezelf. En dus blijven rechtstaan. Terwijl anderen liever hadden dat ik ging zitten.”

Penninckx wilde echter wel een correcte deal voor zijn aandelen. “Maar ik heb mij nooit willen vastklampen aan mijn aandelen bij KV Mechelen, zoals her en der de perceptie bestaat. Ik begreep dat de club oplossingen zocht voor de problemen die er waren. Ik ging daarin ook mee. Alleen verwachte ik wel dat daar een correct bod tegenover zou staan. Dat is tot december 2022 niet aan de orde geweest. Uiteindelijk heb ik met Philippe van Esch (de nieuwe eigenaar, red.) wel een overeenkomst gevonden.”