Martinez gelooft nog steeds in Ronaldo: 'Hij kan het verschil maken'

Martinez gelooft nog steeds in Ronaldo: 'Hij kan het verschil maken'

27 april - 22:31
5

Cristiano Ronaldo weet niet elke wedstrijd te overtuigen bij Al-Nassr, maar kan nog altijd rekenen op de steun van bondscoach Roberto Martínez. De voormalige bondscoach van de Rode Duivels meent dat de aanvaller nog altijd deel uit zal maken van de nationale selectie van Portugal.

Martínez spreekt donderdag met de Portugese zender Antena 1 en looft Ronaldo, die de laatste weken onder vuur ligt in Saudi-Arabië. De Portugees trok onlangs onder meer zijn tegenstander onderuit met een judo-achtige beweging en tierde veelal naar zijn ploeggenoten en de bank.

Ronaldo presteerde in de recente interlands goed en dus is de keuze wat Martínez betreft snel gemaakt. "Hij is een ontzettend belangrijke speler voor ons, zowel in de kleedkamer als op het veld", stelt de bondscoach. "Hij speelt op een belangrijke positie en kan nog altijd het verschil maken."

Het ziet er door de uitspraken van Martínez naar uit dat Ronaldo de 200 interlands in juni gaat aantikken, wanneer Portugal het voor de EK-kwalificatie tegen Bosnië en Herzegovina en IJsland opneemt. "Hij zal erbij zitten. Er is geen enkele andere speler ter wereld die al 198 interlands meemaakte, dat weegt voor ons ook zwaar mee", besluit Martínez.